Jablečná buchta s polevou

Jednoduchá buchta, díky níž spotřebujete přebytečná jablka. Poleva jí navíc dodá šmrnc!

Na 1 plech budete potřebovat:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 300 g cukru krupice
  • 2 lžíce kakaa
  • prášek do pečiva
  • 600 ml mléka
  • 80 g rozpuštěného másla nebo Hery
  • 2 vejce
  • 300 g jablek

a na polevu:

  • 150 g moučkového cukru
  • 50 g rozpuštěného másla
  • lžíci kakaa

V míse smíchejte mouku s cukrem, kakaem a práškem do pečiva. Přilijte mléko a rozpuštěné máslo, přidejte vejce a předem oloupaná a nastrouhaná jablka. Vše důkladně smíchejte a poté nalijte na vymazaný a vysypaný plech.

Vložte do předehřáté trouby a pečte při teplotě 180º asi čtvrt hodiny do zezlátnutí.

Na polevu smíchejte cukr s kakaem a rozpuštěným máslem a poté přidejte dvě lžíce vody. Důkladně promíchejte a lehce zchladlou buchtu polevou polijte.