Milujete pečení a ráda byste o víkendu upekla lahodný moučník? Internet i tištěné kuchařky obsahují nejrůznější recepty na ovocné buchty, koláče i ostatní moučníky. Možná máte schovaný také osvědčený recept po babičce. Jindy si necháme rády poradit od zkušenějších kamarádek. Ať už tak či onak základem je zejména v letním období šťavnaté ovoce ze zahrádky. Pokud však nyní po ruce žádné nemáte, můžete sáhnout také po zásobách zavařenin nebo konzervovaného ovoce.
Připravte si lahodný moučník z broskví?
Velmi oblíbeným ovocím v letních měsících patří broskve. Je pro ně typická sladká chuť, která osvěží především v horkých letních dnech. Oblíbené jsou však také pro velké množství vitamínů skupiny B, C, E, draslíku, hořčíku a vlákniny. Obsahují také vyvážené množství provitaminu a betakarotenu. Broskve se nejčastěji konzumují v čerstvém stavu. Připravují se z nich však také různé kompoty, marmelády, džemy, šťávy, džusy, krémy, přesnídávky či zmrzliny. Využití broskví je skutečně pestré. Co se týče moučníků a dezertů, můžete je použít při pečení broskvového koláče s krémem, lehkých dortíků, zákusků či přípravě pohárů a koktejlů. Zkušené pekařky doporučují upéct křehký koláč s mandlovou nádivkou a brožemi i broskvovou smetanovou pěnu.
Jakým alkoholovým nápojem zahájit oslavu?
Konzervované broskve stejně jako ananas můžete koupit za příznivou cenu v e-shopu společnosti BMC Brno. Při nákupu můžete do nákupního košíku přidat také kvalitní španělské víno nasládlé chuti Old Porter. Vybírat můžete odtud katalog.bmcbrno.cz/old-porter-13.html. Toto víno by nemělo scházet na žádném slavnostním stole. Je pro něj typická zářivá barva i ovocná chuť.