Dřevěné podlahy

Koupě dřevěné podlahy je v každém případě výhodnou volbou, jelikož se jedná o podlahy, které jsou schopny vydržet velmi dlouhou dobu v opravdu kvalitní stavu. Dřevěné podlahy jsou poměrně oblíbené hlavně pro svůj krásný noblesní vzhled, který jim dává punc opravdové originality a vysoké kvality. Pokud potřebujete koupit podlahovou krytinu, která bude hezká a navíc vydrží roky ve stejném stavu, pak jsou dřevěné podlahy jako stvořené. Podívejme se ale přesto na plusy a mínusy, kterými se tento typ podlah vyznačuje. O tom, že těchto výhod a nevýhod je velké množství, se záhy přesvědčíme.

Výhody dřevěné podlahy

Dřevěné podlahy jsou vynikající především pro svůj přírodní charakter. Dřevo je krásným teplým materiálem, který má určitě co nabídnout. Dřevěné podlahy jsou velmi silné a umí tlumit jakékoli nepříjemné nárazy, které mohou přijít. V současné době lze navíc sehnat dřevěné podlahy, jejichž základem je celá řada různých materiálů, mezi které se řadí nejčastěji tvrdé dřeviny typu buku anebo dubu. Není ale problém volit i krásné dřevěné podlahy modřínové či smrkové. Pokud se tyto podlahy opatří lakem, jejich vzhled je jedinečný a kvalita obrovská. Vydrží prakticky celý život.

Nevýhody dřevěné podlahy

Dřevěná podlaha je ve srovnání s laminátovou celkem drahá. Není se čemu divit, dřevo jako takové není samo o sobě nijak laciné. I pokládka dřevěné podlahy může být poněkud komplikovanější, jelikož se jedná o podlahy hmotnostně celkem disponované. Dřevěná podlaha také není úplně nejideálnější variantou z pohledu umístění podlahového vytápění. Dřevo funguje jako izolant, a tak topení nebude efektivní.

Neopakovatelný design

Moderní dřevěné podlahy nabízejí neotřelý design bez jakýchkoli kompromisů. Pokud si koupíte precizní podlahy tohoto typu, pak půjdou vidět i letokruhy a dřevo na sobě bude mít přímo napsaný svůj vlastní životopis. Vám bude sedět ke zbytku vybavení interiéru.